tirsdag, maj 01, 2007

Slægtninge i Amerika

Jeg har den seneste tid brugt en tid på at eftersøge mine oldeforældres søskendes skæbne i Amerika. Det er fascinerende sådan at dykke ned i helt nyt forskningsområde. Jeg har dels søgt efter oplysninger på Ancestry.com og dels hos historiske/slægtshistoriske foreninger rundt omkring i USA.

Jeg har også læst en mængde litteratur om udvandringen og om danske udvandrere i USA.

Det er lykkedes mig at finde en del oplysninger. Dog har det ikke været muligt at finde bare et enkelt spor efter min morfars bror Carl. Nu venter jeg spændt på at få tilsendt hans adresse fra min mors fætter. Så håber jeg, jeg får noget mere præcist at gå efter.

Det har været sjovt at søge på Ancestry.com, fordi navnene ikke altid er forstået af den, der har indlagt dataene i søgesystemet. Således er Niels blevet til Veits og Einar Skov er blevet til Imar Skoe. Nogle gange har jeg søgt hele townships igennem for at finde en person.

Jeg har i mange år arbejdet mig bagud i slægten og ikke så meget til siderne, men i den seneste tid har jeg søgt at finde så mange oplysninger om efterslægt, som jeg har kunnet skrabe sammen, og jeg er stadig i gang. Ligesom mit liv i dag ikke er komcentreret om min egen familie, således har mine aner jo også været omgivet af slægtninge og naboer.

Det er interessant at vide, at da min morfar lå som soldat ved grænsen under 1. verdenskrig, så var hans bror i Frankrig som en del af de amerikanske styrker. Her blev han som mange andre amerikanske soldater gasforgiftet.

Ingen kommentarer: