mandag, marts 13, 2006

Om mig selv

Da denne blog er et personligt udtryk for, hvad jeg har lyst til at bringe på banen, synes jeg, det er naturligt lige at sige et par ord om mig selv og mit forhold til slægtsforskning.

Jeg er 48 år og har interesseret mig for slægtsforskning i halvdelen af mit liv. Jeg tror, jeg tidligt fik interesse for, hvordan folk levede tilbage i tiden, men det mere systematiske arbejde gik igang, efter at jeg havde fundet en anetavle, min far havde liggende i sine gemmer.

Jeg tog et begynderkursus, da jeg var omkring 24 år. På den tid var slægtsforskning ikke en almindelig beskæftigelse blandt så unge mennesker. Det har ændret sig en del siden!

Her ses et uskarpt billede af mig taget her i dag med vores web-cam!


Jeg kan læse gotisk håndskrift - men kun til husbehov, derfor kaster jeg mig ikke ud i omfattende kilder såsom skifter eller ejendomsarkivalier, det gemmer jeg foreløbig til senere. Jeg har således mest brugt de centrale kilder: kirkebøger og folketællinger. Udover kilder har jeg anvendt litteratur, kort og billeder til at få en fornemmelse for mine forfædres liv.

En introduktion til slægtsforskning kan ses på hjemmesiden På sporet af slægten, som er lavet af Landsarkivet for Sjælland i samarbejde med Danmarks Radio.

2 kommentarer:

Peter Rosenberg sagde ...

Fin beskrivelse. Jen syntes du bør lægge en link til denne beskrivelse af dig selv i 'Velkommen' artiklen.

Anonym sagde ...

Jag följer ditt arbete med dina webbsidor med stort intresse! Det gör Ulla-Karin och mor också. Bra jobbat! Hälsningar Inger-Marie