søndag, juni 25, 2006

Kilder på nettet

Når jeg taler med folk, som ikke selv forsker i deres slægt, så lyder det tit: "Jamen i dag kan man vel finde det hele på nettet". Tydeligvis ved disse folk ikke, at kilder før i tiden blev ført i hånden med gotisk skrift.

Der er dog faktisk de seneste år lagt en del kilder ud på nettet - både i form af scanninger og fotograferinger af originale kilder og billeder men også kilder, der er transskriberet og lagt ind i databaser.

Arbejdet bliver dels udført af de nationale og lokale arkiver, men også af en del lokal- og slægtshistorikere, som har gjort et stort arbejde til glæde for os andre.

Nogle af de hjemmesider, jeg anvender mest er:
Dansk demografisk database
Arkivalier online
Danske billeder
Kirkebilleder
hammerum-herred.dk
Erik Brejls hjemmeside
Virgo

Noget af det sidste er fotografier af gravsten. Jeg har været på rigtig mange kirkegårde rundt omkring, men det er ikke altid, jeg har været rundt at se på gravsten - bl.a. fordi jeg ikke har regnet med at finde nogen.

Her for nylig har jeg på Leif Sepstrups hjemmeside fundet mine oldeforældre Knud Madsen Merrild og Ane Marie Larsdatters gravsten på Ørre kirkegård. Det er spændende, da jeg aldrig har set dem før.

Ingen kommentarer: